Een stichting in beweging

Alweer 36 jaar zet de Doelgroep Groene Leguanen zich in voor het welzijn van herbivore hagedissen. In deze jaren zijn er meerdere malen wijzigingen geweest in het bestuur en andere medewerkers. Een van de belangrijkste wijzigingen is dat we een stichting zijn geworden in 1999. Een van de dingen die we wel altijd zijn blijven doen is het bijhouden van een donateursadministratie. Met als belangrijkste doel het (financieel) steunen van de stichting in haar doelen.

In de laatste vergadering op 27 maart hebben we besloten om een aantal belangrijke wijzigingen te doen. Een daarvan is het opheffen van de donateursadministratie. De ervaring van de laatste jaren is dat het niet alleen tijdrovend is, maar dat het eigenlijk ook niet past bij het besturen van een stichting. Een donatie wil je immers altijd vrijblijvend kunnen doen, al is het voor ons als stichting natuurlijk wel super fijn als er jaarlijks donaties overgemaakt worden.

Een gevolg hiervan is dat we ook besloten hebben om de Iguana Varia niet meer via de post te gaan sturen, maar digitaal te gaan verspreiden. Het voordeel daarvan is, is dat we daarmee een veel groter publiek kunnen bereiken. Tevens zal het kosten besparen, geld dat weer ten goede kan komen aan bijvoorbeeld het steunen van conservatieprojecten. Het zal even wennen zijn, maar uiteindelijk is het allemaal bedoeld om de stichting verder te helpen.

Natuurlijk hopen we dat onze trouwe donateurs jaarlijks een donatie zullen blijven doen. Wil je onze Iguana Varia digitaal blijven ontvangen? Stuur ons dan je e-mailadres op, zodat we je aan de mailing lijst kunnen toevoegen. Uiteraard zal het magazine ook online via de website te vinden zijn.