Het kan jullie niet ontgaan zijn, de nieuwe website is een feit.
Naast de vernieuwde website hebben we ook een Facebookpagina aangemaakt, zodat jullie ons ook kunnen volgen op Facebook. Als je de pagina nog niet geliked hebt, meteen even doen! Je vind onderaan de website een button die je door linkt naar onze Facebookpagina.

Tijdens het Symposium op 20 oktober heeft Leroy Jongen het voorzitterschap overgedragen aan mij, Yoni van Uden.
Ik ben al een aantal jaren donateur en liep al een poosje met het idee om iets voor de stichting te doen. Toen Leroy mij recent benaderde voor het voorzitterschap hoefde ik niet lang na te denken, ik heb ontzettend veel zin om me in te zetten voor de SDGL.
In de komende varia kunnen jullie uitgebreid over mij lezen.

Het Symposium was dit jaar wederom in de leslokalen van Diergaarde Blijdorp. Met dank aan Henk Zwartepoorte voor het regelen van de zaal en aanverwante zaken.
De opkomst was zeer positief. De lezingen dit jaar waren divers. Remco Jacobs vertelde aan de hand van prachtige foto’s, over het houden van Fiji leguanen. Evert Henningheim wist ons allen te boeien met zijn ervaringen tijdens het screenen en uitzetten van Cyclura collei, onderdeel van het opkweekprogramma van de Jamaican Iguana Recovery Group.
Gerrit Hofstra hield in heldere taal een lezing over de op handen zijnde positieflijsten.
Er was ruimte voor vragen en discussie en ik denk dat we er allemaal wel mee eens zijn dat de lijsten in zijn huidige vorm niet bijdragen aan beter dierenwelzijn.
Voor iedereen die de petitie nog niet getekend heeft:
Klik voor de petitie
Op de site van de PVH (Platform Verantwoord Huisdierenbezit) vind je meer achtergrond informatie over de lijsten. www.huisdieren.nu

Yoni van Uden
Voorzitter SDGL

Geef een reactie