Op 23 oktober 2019 reageerden vrijwilligers Greg McTaggart en Tanja Laaser op een melding van een waarneming van een groene leguaan. Op Little Cayman komen rotsleguanen voor, Cyclura nubila caymanensis. Op Grand Cayman vormen gewone groene leguanen (Iguana iguana) een groot probleem. Er zijn waarnemingen van groene leguanen op Little Cayman en enkele jaren geleden werden zelfs hybriden gevonden. Iets waarvan men dacht dat het niet mogelijk was, maar na onderzoek bleek duidelijk dat deze soorten met elkaar kunnen kruisen. Een groot probleem voor het voortbestaan van de rotsleguanen op het eiland.

Toen ze arriveerden bleek het dier gedood te zijn, maar het leek niet om een groene leguaan te gaan, maar meer op een kruising tussen C. nubila caymanensis en I. iguana. De volgende dag reisde Tanja af naar Grand Cayman, en liet het dier onderzoeken door Fred Burton, die bevestigde dat het om een hybride lijkt te gaan. Er werden monsters afgenomen voor verder genetisch onderzoek, waaruit dus gebleken is dat het inderdaad om een hybride dier gaat.

Dat betekent dus dat er een nieuw legsel van hybriden is uitgekomen op het eiland tijdens het laatste nestseizoen. De nadruk ligt dus op het lokaliseren van de pas uitgekomen jongen en de moeder. De hulp van bewoners van het eiland wordt dan ook ingeroepen, maar het team benadrukt om geen vermoedelijk groene leguanen te doden, maar om te wachten tot de vrijwilligers of medewerkers van de Department of Environment gearriveerd zijn.