Achter de schermen hebben we afgelopen tijd niet stil gezeten. Aan de website zijn al enige kleine aanpassingen gedaan, zoals bijvoorbeeld een nieuwe menu structuur en een minder grote title-header.
Diverse artikelen zijn toegevoegd of beter vindbaar gemaakt, zoals onder andere te zien is in het onderdeel verzorging.

Op dit moment zijn we bezig om van alle geslachten die binnen onze doelgroep vallen nieuwe pagina’s te maken. Daarmee willen we het gemakkelijker maken om de diverse soorten binnen een geslacht op te zoeken en we willen duidelijkheid creëren over de soorten die gehouden worden in gevangenschap. Daarnaast staan de ontwikkelingen in de verzorging van diverse soorten niet stil. Ook conservatie artikelen/projecten over betreffende soorten moeten met de nieuwe structuur gemakkelijker vindbaar worden.

De eerste paginavernieuwing van een van onze doelgroepdieren is een feit en staat online, namelijk Brachylophus, bekend als de Fiji-leguanen. Met dank aan Remco Jacobs voor het beschikking stellen van zijn ervaringen met B. fasciatus en B. bulabula met daarbij een mooie collectie foto’s.

Klik hier voor de nieuwe pagina

Op de eerste pagina tref je algemene informatie aan, met onder andere gemeenschappelijke namen, verspreidingsgebied, een algemene beschrijving en CITES informatie. Op het tabblad soorten kan je door middel van klikken op de foto naar de betreffende soort gaan. Voor de soorten B. fasciatus en B. bulabula is uitgebreide informatie beschikbaar voor het houden van deze dieren in gevangenschap.

Zo vind je op deze pagina’s informatie over het natuurlijke biotoop, huisvesting, voeding, onderscheid van man en vrouw, voortplanting en gezondheid.

Met deze nieuwe en uitgebreidere informatie verwezenlijken we een van de doelen van onze stichting, namelijk: kennis verspreiden en op die manier het welzijn van herbivore hagedissen verbeteren.

B. fasciatus man en vrouw © Remco Jacobs
B. fasciatus man en vrouw © Remco Jacobs