Gisteren vond de Natuurbehoudsdag in Diergaarde Blijdorp plaats.
Op deze mooie dag was het gezellig druk in de dierentuin. Veel mensen kwamen ook even een kijkje nemen in de haaienzaal waar de markt gehouden werd en konden ook meteen het mega-aquarium met haaien, vissen en schildpadden eens van een andere kant bekijken.
Veel kinderen (en volwassenen) waagden een poging met het electro-spel, dat viel nog niet mee! De groene leguaan op de foto was niet eens groen!

Antilliaanse leguaan (Iguana delicatissima)
Antilliaanse leguaan (Iguana delicatissima)

Natuurlijk moesten we ook even een kijkje nemen bij de herbivore hagedissen in het park. Sinds kort heeft Diergaarde Blijdorp, als enige dierentuin in Nederland, een Antilliaanse leguaan (Iguana delicatissima) in haar collectie. Het betreft een mannetje. Wil je hem ook graag eens bezichtigen? Hij zit in het terrarium bij het Caribisch café. Heel bijzonder om deze soort eens in het echt te zien. Ze zeggen wel eens, onbekend maakt onbemind, misschien dat meer mensen door het zien van deze leguaan, willen bijdragen aan het voorbehoud van deze soort.
Uiteraard ook de neushoornleguanen een bezoekje gebracht.

Al met al een leuke, leerzame en gezellige dag én (mede dankzij de grabbelton) weer wat extra inkomsten voor de stichting.

P1080162

P1080164
Bij het spiraal spel moesten de kinderen de leguaan vanaf de blaffende hond naar de veilige boom brengen.