Een Toekomstbestendige Administratie voor Liefhebbers van herbivore hagedissen
In de wereld van de terrariumhobbyisten is er één ding dat bovenaan de lijst van prioriteiten staat – het behoud van onze prachtige hobby. Stichting Doelgroep Groene Leguanen begrijpt dit als geen ander en heeft daarom de handen ineengeslagen met Terrafile, een innovatief online platform dat zich richt op het verantwoord kopen, verkopen en administreren van terrariumdieren, waaronder onze geliefde herbivore hagedissen.

Waarom Administreren met Terrafile?
Een goede administratie is de sleutel tot het behoud van onze hobby. SDGL deelt deze overtuiging en ziet Terrafile als de ideale partner om dit doel te bereiken. Terrafile maakt het mogelijk om op een eenvoudige, snelle en overzichtelijke manier de administratie van je
terrariumdieren bij te houden. Bovendien wordt Terrafile erkend door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), waardoor het platform direct herkenbaar is voor handhavers bij inspecties.

Bescherming tegen Regelgeving
Een van de grootste zorgen in onze hobby is de dreiging van een positieflijst. De argumenten van deze zogenaamde “antilobby” bevatten vaak het verwijt dat de huidige wet- en regelgevingen niet worden nageleefd. Dit is begrijpelijk, gezien de diversiteit in de manieren waarop iedereen momenteel zijn administratie bijhoudt op papier. Door over te stappen naar digitaal beheer, geven we onszelf een krachtig hulpmiddel in handen om deze beweringen te weerleggen. We kunnen nu zeggen: “Kijk, al deze dieren zijn geregistreerd in Terrafile en voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.” Bovendien past Terrafile zich aan bij veranderende wet- en regelgeving, waardoor je altijd up-to-date blijft.

Andere Voordelen
Het toevoegen van nakweekdieren is nog nooit zo eenvoudig geweest. Je kunt ze direct koppelen aan de ouderdieren, waardoor je ook deze administratie direct op orde hebt. Bovendien kun je meerdere nakweekdieren met dezelfde ouderdieren in één keer toevoegen, zonder elk dier afzonderlijk in te voeren. Terrafile maakt het mogelijk om dieren digitaal over te dragen aan de nieuwe eigenaar, inclusief een overdrachtsverklaring in PDF per e-mail, zelfs als de nieuwe eigenaar geen Terrafile-account heeft. Hierdoor kan de nieuwe eigenaar de administratie van het dier moeiteloos voortzetten waar jij gebleven bent.

Het SDGL-Advies: Begin met Terrafile
Stichting Doelgroep Groene Leguanen (SDGL) raadt iedereen in de hobby ten zeerste aan om Terrafile te gebruiken voor de administratie van hun dieren. Met Terrafile kunnen we onze hobby in een positief daglicht plaatsen en aantonen dat we deze met de grootst mogelijke toewijding en verantwoordelijkheid beoefenen.

Voor meer informatie over Terrafile en hoe je kunt beginnen, bezoek www.terrafile.eu. Samen kunnen we een duurzame toekomst voor onze geliefde leguanen en onze prachtige hobby veiligstellen.