De Groene leguaan (Iguana iguana) komt voor in Midden- en Zuid-Amerika. Echter, de populatie op Curaçao is uniek door hun aanpassingen aan het lokale droge klimaat. Zo hebben de leguanen op Curaçao een ander groei patroon, is hun maximale lengte korter, en leggen vrouwelijke dieren minder maar grotere eieren. Daarnaast hebben we ontdekt dat de dieren op Curaçao genetisch erg verschillen van alle andere onderzochte populaties, ze verschillen zelfs van andere populaties op Caribische eilanden.

Daarom is er een Generosity pagina aangemaakt, omdat we een mogelijk nieuwe leguaan soort willen beschermen, die op een van de Nederlandse eilanden voorkomt!

Klik hier voor meer informatie

Het doel is om te onderzoeken of er niet-inheemse leguanen op Curaçao zijn, in kaart te brengen waar ze zijn en waar ze vandaan komen, en te onderzoeken of de leguaan populatie op Curaçao een unieke ondersoort of soort is.

Klik op de link voor meer informatie (onderaan de pagina de Nederlandse tekst)

Als dank geeft Stichting Doelgroep Groene Leguanen – SDGL shirts weg vanaf een bepaald donatiebedrag. Ook Diergaarde Blijdorp / Rotterdam Zooen Burgers’ Zoo steunen dit project door middel van het doneren van entreetickets.