Mogelijk nieuwe soort groene leguaan!
#1
http://sdgl.org/een-mogelijk-nieuwe-soor...ne-leguaan

Een mogelijk nieuwe soort groene leguaan!


De Groene leguaan (Iguana iguana) komt voor in Midden- en Zuid-Amerika. Echter, de populatie op Curaçao is uniek door hun aanpassingen aan het lokale droge klimaat. Zo hebben de leguanen op Curaçao een ander groei patroon, is hun maximale lengte korter, en leggen vrouwelijke dieren minder maar grotere eieren. Daarnaast hebben we ontdekt dat de dieren op Curaçao genetisch erg verschillen van alle andere onderzochte populaties, ze verschillen zelfs van andere populaties op Caribische eilanden.

Daarom is er een Generosity pagina aangemaakt, omdat we een mogelijk nieuwe leguaan soort willen beschermen, die op een van de Nederlandse eilanden voorkomt!

Klik hier voor meer informatie

Het doel is om te onderzoeken of er niet-inheemse leguanen op Curaçao zijn, in kaart te brengen waar ze zijn en waar ze vandaan komen, en te onderzoeken of de leguaan populatie op Curaçao een unieke ondersoort of soort is.

Als dank geeft Stichting Doelgroep Groene Leguanen – SDGL shirts weg vanaf een bepaald donatiebedrag. Ook Diergaarde Blijdorp / Rotterdam Zooen Burgers’ Zoo steunen dit project door middel van het doneren van entreetickets.

Reply
#2
dit idee bestaat dus al een langere tijd en niet alleen op Curaçao, hetzelfde geldt voor het droge eiland Aruba. Ik heb hier al eens eerder mijn bevindingen van opgeschreven (2007) (zoek even in de oude topics naar Aruba pagina 4 en 5)
Het lijkt mij (maar dat is mijn eigen idee, zonder enige wetenschappelijke onderbouwing) geen eigen soort of ondersoort maar eerder een evolutie.

Benieuwd naar het onderzoek
Reply
#3
evt de beschreven bevinding van mijzelf van destijds heb ik nog wel......zo even uit mijn hoofd ging dat over voeding/levenswijze
Reply
#4
ik vond ze jaren geleden op Curaçao ook al veel kleiner
Tessoro  en Bimbo (iguana iguana rhinolopha)
een hond, Philos (X border collie / friese stabij)
http://drakieonline.haaralbums.nl/
Reply
#5
eetgedrag:

voornamelijk een grassoort, geen tot minimaal variatie en een enkele keer zie je likker/eten aan aangereden dieren.
Reply
#6
Hej Leroy, je zou je bevindingen eens kunnen opsturen naar Thijs. Wellicht dat het een interessante toevoeging is aan zijn onderzoek.
Reply
#7
stuur mij even zijn mail in PM
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)