Bloedmijt bestrijding met behulp van dutchy’s.
#1
Een tijdje geleden constateerden we kleine bloedmijtjes op Darwin, onze Cyclura  cornuta. Al snel werden de mijten wat groter en meer en daar moest natuurlijk wel wat aan gebeuren.  We zijn gaan zoeken naar een oplossing en kwamen dus op de keuze tussen frontline en dutchy’s. Onze keuze viel al snel op de dutchy’s omdat dit toch wat natuurlijker is. Voor de duidelijkheid: dutchy’s zijn roofmijten die leven van bloedmijten en andere parasieten.  Eerst eens want rondgekeken op internet en daar vonden we de volgende gebruiksaanwijzing:

http://www.refona.nl/refona/media/pdfhan...tielen.pdf

Heel erg handig…  maar niet als je een kamer hebt van 12 m2, dus contact gezocht met John Evers van Refona of we dit ook op onze kamer zouden kunnen gebruiken. Voor hem was het ook interessant en een beetje een uitdaging dus hij wou graag langs komen om het uit te proberen. We kregen van John een stuk of 10 patronen die in bovenstaande handleiding beschreven staan. Daarnaast strooide hij een bus verspreid op meerdere plekken in de kamer, voornamelijk op de plekken waar Darwin het meest vertoeft. Ook de patronen hebben we her en der zo strategisch mogelijk opgehangen.

Na een aantal weken waren we nog niet helemaal van de bloedmijt af, dus hebben we nog een bus uitgestrooid. We hadden een beetje het gevoel dat ook dat niet helemaal het probleem zou oplossen. Gelukkig hadden we naast de dutchy’s ook een fles bio parasite clean er bij gekregen.  Dit is een goedje op basis van aardappelzetmeel  wat dus totaal niet schadelijk is voor het dier. Hier een handleiding daar van:

http://www.refona.nl/shop/downloads/hand...ean-nl.pdf

We zijn Darwin daar met regelmaat mee in gaan sprayen en we zijn uiteindelijk zeer tevreden over het resultaat. De combinatie van de 2 producten heeft zeer goed gewerkt. Het heeft best wel een tijdje geduurd maar we zijn compleet van de bloedmijt af. Normaal kun je een terrarium nog wel eens leeghalen en een complete poetsbeurt geven maar dat was voor ons natuurlijk niet mogelijk.

Dus mocht je ooit last  hebben van bloedmijt is dit zeker het overwegen waard om te gebruiken in plaats van frontline.

 
Antwoord
#2
dit heeft al eens eerder hier op het forum gestaan  Idea
Tessoro  en Bimbo (iguana iguana rhinolopha)
een hond, Philos (X border collie / friese stabij)
http://drakieonline.haaralbums.nl/
Antwoord
#3
  Huh Dit heeft hier nog niet gestaan want wij hebben nog nooit over onze ervaring geschreven. Heb zelf al even gezocht en voor de belangstellende staat hier nog een topic over roofmijt: https://sdgl.org/forum/showthread.php?ti...t=roofmijt
Mijn excuses ik had eerst even de zoekfuntie moeten gebruiken.

 
Antwoord
#4
ik bedoelde ook niet jullie ervaringen hoor maar gewoon de roofmijt Idea
Tessoro  en Bimbo (iguana iguana rhinolopha)
een hond, Philos (X border collie / friese stabij)
http://drakieonline.haaralbums.nl/
Antwoord
#5
Onze zebravinkjes doen dat bij de leguanen....
 
Tot op de volgende RepTielenLampenbeurs!
Antwoord
#6
Zebravinkjes zelf geen last van de mijten?
Antwoord
#7
Op de leguanen zien wij geen ongedierte, maar de vinkjes speuren wel hun lijf en plooien af en pikken daar wat weg. Niet voor zover wij weten. Ze gaan vaak onze een 100 Watt HQI lamp zitten in het rooster dat aan de lampenkap zit. Na een minuutje vliegen ze weg en pikken overal in hun veren. Misschien dat ze zichzelf zo helpen als ze al wat hebben.
Tot op de volgende RepTielenLampenbeurs!
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)