Tropische vogeltjes met leguaan
#21
Dat is sneu... Misschien geschrokken en ergens tegenaan gevlogen om vervolgens in de vijver te belanden?
Altijd vervelend als zoiets gebeurd. Hoop dat de andere twee het goed blijven doen.
Reply
#22
ik denk dat jullie Iwan lexmond bedoelen.... hij had naar mijn weten een agapornide bij zijn leguanen. Correct me if I'm wrong.

 
1.1.0 iguana iguana rhinolpha
0.5.0 Chelonoidis carbonaria
3.2.1 testudo hermanni boettgeri
 
Reply
#23
Ik zou het niet weten, kan er in ieder geval op het forum niks over terugvinden.

Maarrrr... wij hebben inmiddels toch ook onze kamer verrijkt met wat vogels. Met een koppel Virginische boomkwartels wel te verstaan!
Hoezo boomkwartels? Nou ik heb nogal een zwak voor kwartels en kipjes. Heb een tijd Chinese dwergkwartels gehad in de tuin en na het overlijden van deze diertjes bleef het toch kriebelen, maar doordat we veel buurtkatten hebben (en dit waarschijnlijk ook de reden is dat mijn kwarteltjes toen een dag na elkaar zijn overleden) zijn we er niet meer aan begonnen. Toen dit topic voorbij kwam wogen we de opties een beetje tegen elkaar af. Eddy heeft altijd een zwak gehad voor parkieten, maar hier hebben we beiden onze twijfels over, omdat dit toch zeer nieuwsgierige, zeg gerust, brutale vogeltjes zijn. Toen we over de optie kwartels gingen nadenken stuitte we op boomkwartels. Kwartels die 's nachts in de bomen slapen, naar ons idee een beter idee dan de stukken kleinere Chinese dwergkwartels. Daarnaast schijnen deze boomkwartels ook niet heel erg lawaaierig te zijn, toch fijn als je ze binnen houdt en je buren hebt Wink

Vorige week was het dan zover, een koppeltje opgehaald via marktplaats. Omdat ze buiten hadden gezeten wilden we ze niet meteen op de warme kamer zetten. Eerste dag en nacht hebben ze in de vervoerskoffer in de huiskamer gestaan. Toen viel meteen al op dat het zeer kalme kwartels zijn. Nadat we ze beiden een preventief kuurtje tegen wormen en mijten hebben gegeven hebben we ze vrijgelaten op de kamer.

Darwin was niet meteen nieuwsgierig. Uit gewoonte klom hij na het uitgaan van de lampen naar beneden. De kwartels schrokken en vlogen richting de lianen die aan het plafond hangen. Darwin schrok zich helemaal een hoedje en ging er gauw vandoor en kroop daarna in zijn stronk. Uit protest is hij er twee dagen niet uit gekomen... wij natuurlijk helemaal van slag, maar na twee dagen kroop hij alsof er niks aan de hand was gewoon weer 's ochtends zijn stronk uit en ging onder zijn lamp liggen. De dieren lijken zich nu weinig van elkaar aan te trekken en gaan gewoon hun eigen gang. Een grappige anekdote, Darwin vind vogelzaden erg lekker... in eerste instantie hadden we het voerbakje voor de kwartels goed bereikbaar neergezet, maar Darwin had deze al gauw leeggeschranst met als gevolg: pittenpoep!
Tijd voor plan B dus, bakje verstopt op een plek waar Darwin er (hopelijk) niet meer bij kan en zo nu en dan wat zaden verspreiden over het zand, de kwartels pikken ze er heel nauwkeurig uit.

Maar genoeg gelul, tijd voor een foto: 
(links de man, rechts de vrouw) over namen ben ik nog helemaal uit....

[Image: P1070438new_zps4b4mgnlt.jpg]
 
Reply
#24
Dat is inderdaad wel echt sneu. Hoe gaat het nu met je andere amadines?

Yoni vergeet nog te vertellen dat deze kwartelsoort ook voorkomt op het eiland waar de c. cornuta's leven. Dat en ook het vloeroppervlak van de kamer speelden ook mee voor de keuze. 
Reply
#25
Wat leuk kwartels! De andere twee doen het heel goed. Vliegen ook niet weg als ik de kamer in loop. Ze maken ook een grappig geluid. Die andere was de jongste van 2015. Deze twee zijn van 2014
Reply
#26
goeie keuze deze kwartels zou ook mijn voorkeur zijn,wat parkieten betreft moet ik geert vragen hoe deze persoon heet is vriend van geert en heeft ook nog een leguaan van geert deze persoon is niet actief op forum maar was wel aanwezig op symposium in de oilemeulen.
Ook wij hebben parkieten maar wel in buitenvoliere met nachthok.
Reply
#27
Ik krijg hem niet direct hierin gelinkt, hoop dat hij via de link gewoon te zien is:

https://www.facebook.com/video.php?v=659...=2&theater

Hoe toevallig dat je dat dan weer tegenkomt via facebook, een blauwe leguaan die zijn voerbak deelt met een virginische boomkwartel. In dit verblijf (Indianapolis zoo desert) lopen oa. ook nog kuifkwartels, landschildpadden en skinken rond.
Reply
#28
Hij heeft er nu dus wel 1 opgevreten! Sad  geen veertje meer van terug te vinden.
Die andere ga ik eruit halen en in een kooi doen.
Normaal komt Chef iedere dag op me af als ik zijn eten breng, nu bleef hij op een tak liggen met een dikke pens.
Overal in alle hoeken gekeken, maar nee hoor geen spoortje van het vogeltje meer.
Reply
#29
Ah dat is wel sneu voor het vogeltje. Wel raar dat je helemaal geen veertje kan vinden trouwens. Een vogel zal toch altijd proberen weg te fladderen waardoor er op één plek wat meer veren zouden moeten liggen. Het is me wel bekend dat het in het wild sporadisch wel eens voorkomt, maar had dit echt niet verwacht.
 
Reply
#30
Ik maak me nu ook wel een beetje zorgen om Chef. Hij heeft een hele dikke buik. Volgens mij heeft hij die vogel als een slang naar binnen gewerkt. Ik bel zo even naar het telefonisch spreekuur van Marja Kik
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)