Nieuwe kikkersoort ontdekt in New York
#1
Bron

Wetenschappers hebben een nieuwe kikkersoort geïdentificeerd in in de regio New York City.

Het gaat om een zogenoemde luipaardkikker genaam Rana Kauffeldi die is te herkennen aan een gevlekte huid en een opvallend soort gekwaak.

Het dier komt voor in moerasgebieden rondom de stad New York.
Dat melden onderzoekers van de Rutgers University in het wetenschappelijk tijdschrift PLOS One.

Speciaal

Het is voor het eerst in dertig jaar dat er een nieuwe kikkersoort is ontdekt in Noord-Amerika.

De stedelijke leefomgeving van de nieuwe soort maakt de ontdekking extra speciaal. Hoofonderzoeker Jeremy Feinberg kwam de luipaardkikker op het spoor in een groot moerasgebied op het dichtbevolkte Staten Island. "Dat maakt het dubbel bijzonder."

De dieren leven echter in relatieve rust. "Behalve het feit dat je de skyline van Manhattan in de verte ziet, zou je niet denken dat je in de stad bent", verklaart Feinberg op BBC News.

Bedreiging

Tussen de huizen wagen de dieren zich vermoedelijk niet. "Je komt deze kikkers niet tegen op Times Square en zelfs niet in de vijvers in Central Park", benadrukt de onderzoeker. "Ze hebben relatief grote moerasgebieden nodig om in te leven."

Eventuele uitbreiding van de stedelijke gebieden in de leefomgeving van de kikkers kan volgens Feinberg een bedreiging vormen voor de soort.

"Als we deze kikker niet hadden ontdekt, hadden we zijn leefgebied misschien verwoest zonder dat we van zijn bestaan hadden geweten. Ik heb nu de hoop dat deze soort kan worden beschermd."

Behalve in New York komt de nieuw ontdekte luipaardkikker vermoedelijk voor in moerasgebieden die zich uitstrekken van Connecticut tot North Carolina.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)