Een cobra geen python, een haai geen guppy
#8
Het had niet in de eerste plaats mogen gebeuren, maar goed een (kleine) fout maken is menselijk maar kan grote gevolgen hebben.

In in het algemeen zijn gifslangen prima te houden, mits ze verantwoordelijk worden gehouden. Maarja dat is bij elke huisdier.
Voor de media is dit een hype om misbruik te maken van de situatie, dat het dier spoorloos verdwenen is; is de zorg van de omwonenden, instanties en omstreken maar niet heel Nederland en de rest van de wereld.

Want al die bullshit verhalen over de giftigheid, en gevaarlijkheid... onzin! De gevaarlijkste gifslang is pas op het moment dat jij word gebeten, en dat naja nivea een van de gevaarlijkste soort is in Afrika heeft alleen te maken met de evolutie en niet zozeer van de situatie.
Wanneer word je gebeten? Nou simpel 97% als je het dier wilt doodslaan, oppakken zonder ervaring en in een hoekje dreigen. Want ondanks dat cobra's zijn vluchtdieren en zeker de "Cape Cobra" aka Naja Nivea.

Maar goed de gemiddelde Nederlander weet niet beter dan de media hun wijsmaakt en leest/kijkt met beoordeelde woorden naar onze hobbydieren, niet alleen slangen maar dan de rest van reptielen erbij getrokken. Want de "geaccepteerde" huisdieren vallen meer ongevallen, zelfs doden; wat nooit bij een exotisch dier in Nederland is ooit voorgekomen. Maar dat is nooit geen nieuws.

Al bij al, ben blij dat het terecht is. Nu maar hopen dat het stilletjes word vergeten.
15
Reply


Messages In This Thread
RE: Een cobra geen python, een haai geen guppy - by DutchSnake - 06-09-2014, 05:04 PM

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)