Nicaragua: eet meer leguaan!
#1
http://nos.nl/artikel/688144-nicaragua-e...guaan.html

De regering van Nicaragua heeft de bevolking opgeroepen leguanen te gaan fokken om dreigende voedseltekorten te bezweren.

Het Midden-Amerikaanse land kampt met de ernstigste droogte in 32 jaar. Daardoor zijn al duizenden stuks vee zijn omgekomen. Bovendien dreigen de oogsten van bonen en mais, beide basisvoedsel voor de Nicaraguanen, dit jaar volledig te mislukken.

Bedreigd

In Latijns-Amerika is het eten van leguanen niet ongewoon. Het vlees van de hagedissen is rijk aan eiwitten en smaakt volgens kenners naar kip. Het vangen, verkopen en consumeren is in Nicaragua echter een deel van het jaar verboden om de bedreigde dieren te beschermen.

De overheid beveelt nu als alternatief aan het opzetten van 'iguanarios', fokkerijen van leguanen. Die kunnen behalve een directe voedingsbron ook een mooie bron van inkomsten voor de straatarme boeren zijn. Een vrouwtjesleguaan kan per keer tot tachtig eieren leggen.
Reply
#2
Het probleem aldaar is El Nino. Dit heeft tot gevolg dat de voedselprijzen extreem hoog zijn. Zo hoog dat de de voornamelijk arme bevolking het niet meer kunnen betalen. Er is aldaar een wetgeving die zegt dat er elk jaar tussen januari en april niet op leguanen gejaagd mag worden. Deze wet zal tijdelijk overboord gezet gaan worden.
Reply
#3
Ik hoop toch niet dat dit gevolgen gaat hebben voor de wilde populaties daar...
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)