Man uit Borne door adder gebeten tijdens uitlaten hond
#1
Bron

Jeroen van der Parren uit Borne is vanochtend tijdens het uitlaten van zijn hond bij de Bornse Beek vermoedelijk gebeten door een adder.
Toen hij de poep van zijn hond in een zakje wilde doen voelde Jeroen ineens pijn in zijn linker onderarm. Op de arm waren twee gaatjes met strepen te zien. De man liep naar huis en voelde zich onderweg niet lekker worden. Hij werd licht in zijn hoofd en zijn arm werd stijf.

Nog steeds pijn
Toen hij thuis kwam wist zijn vrouw Sylvia meteen dat het om een slangenbeet moest gaan. Ze zegt: "Je ziet wel eens van die verhalen op Discovery Channel en toen ik die strepen op zijn arm zag dacht ik direct aan een slangenbeet."
Het stel is meteen naar de huisarts gegaan en die heeft de Van der Parren een spuit tegen een allergische reactie gegeven. Ook de huisarts vertrouwde het niet en stuurde de man door naar het ziekenhuis. Daar moest Van der Parren anderhalf tot twee uur ter observatie blijven. Er is met het Medisch Centrum in Amsterdam contact geweest en daar werd gezegd dat het om een beet van een adder moet gaan.

Waarschuwing voor andere wandelaars
Inmiddels is het stel ruim een halve dag weer thuis, maar nog steeds is Jeroen licht in zijn hoofd en heeft hij pijn in zijn arm. Het stel wil iedereen die wel eens langs de Bornse Beek loopt waarschuwen dat daar tussen het hoge gras een adder zit.

[Image: 213997.jpg?w=320&h=180&bgcolor=fafbfd]
Reply
#2
adders komen op meer plaatsen voor in nederland en zijn dus giftigIdea
Tessoro  en Bimbo (iguana iguana rhinolopha)
een hond, Philos (X border collie / friese stabij)
http://drakieonline.haaralbums.nl/
Reply
#3
Zijn inderdaad giftig, maar niet direct levensgevaarlijk. Desondanks, als je een adder tegenkomt, nooit te dichtbij komen of pogen het dier op te pakken of te verplaatsen.
Reply
#4
Er is nog wel discussie over dit verhaal of het wel echt een adder is geweest. Schijnt toch wel vaker voor te komen dat mensen nog gebeten worden door die dieren, ach ja ongeluk zit in een klein hoekje. Ben blij dat we nog zulke mooie dieren in ons land hebben.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)