afsterven staart
#1
Na vorige week met jef bij de dierenarts te gaan om bloed te trekken heeft hij waarschijnlijk bij het transport zijn staart gebroken. Er is ongeveer 1,5 cm van zijn staart die zwart ziet en dus aan het afsterven is. Hoe kunnen we voorkomen dat de staart verder naar boven afsterft.
Reply
#2
Misschien heb je wat aan het medische stuk op onze website? klik
Reply
#3
Altijd naar als dit gebeurd.
Idd even het medische stuk goed lezen.
Zo weet ook jij wat goed is.en dan is het denk verstandig even arts te gaan.
Mocht het open gaan. Zorg dan voor goede hygiene. Denk dan aan waterbak en bodem voorziening.
Zo voorkom je ontstekingen die kunnen zorgen voor stresvolle behandelingen bij jongere dieren.
Maak ook even een fototje. Dat zegt. Altijd meer
Veel succes
mvg Arjan
Reply
#4
Op vraag van Arjan en misschien toch ook interessant voor diegene nog niet gezien hebben hoe een staat begint af te sterven. Op de eerste foto kun je mooi zien waar de breuk in de staart zit. Helaas zal er een stuk moeten geamputeerd worden.

[Image: 20140121_192108_zpsd3818e94.jpg]

[Image: 20140121_191954_zpsc04eb54b.jpg]
Reply
#5
Als het niet verder omhoog zwart wordt dan gaat dat stukje er vanzelf uiteindelijk afvallen. Vrijwel zeker zal er dan een nieuw staartdeel gegenereerd gaan worden met een afwijkend schubbenpatroon en kleur.
Reply
#6
(21-01-2014, 08:30 PM)Evert Wrote: Als het niet verder omhoog zwart wordt dan gaat dat stukje er vanzelf uiteindelijk afvallen. Vrijwel zeker zal er dan een nieuw staartdeel gegenereerd gaan worden met een afwijkend schubbenpatroon en kleur.

Toen we hem juist hadden kwam hij altyd slecht uit zijn vervelling en toen is het puntje van zijn staart ook afgestorven welliswaar door onze eigen domme fout door niet goed op te letten. Dan is het puntje er ook vanzelf afgevallen en proper toegegroeid. Hoe lang moeten we afwachten voor het volledig afsterft?
Reply
#7
hou wel even heel goed in de gaten of het niet verder afsterft....doet het dit namelijk wel dan kan er sprake zijn van necrose

gr
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)