Zoo Amnéville, Frankrijk
#1
Hoi allemaal!

Wij zijn afgelopen weekend naar Sonisphere in Amnéville geweest om onder andere Faith No More en (voor de 11e x) Combichrist te kijken.
Maar natuurlijk konden we het niet laten om naar het Aquarium en de dierentuin in Amnéville te gaan. Het aquarium viel best tegen. Op zich heel veel mooie vissen, maar het was niet echt groot en alles een beetje met de franse slag zeg maar.

De dierentuin viel daarentegen niet tegen. Een erg mooi park met maar een paar minpuntjes. Zo vind ik het verkopen van popcorn om te geven aan dieren nogal achterhaald. Veel mensen zijn nou eenmaal ignorant en geven het ook de dieren waar bordjes bij staan dat die dieren daar ziek van worden. En de makaken waren ook behoorlijk uhm vatsig.... :S

Maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben genoten van het aanbod aan dieren. Best wel een aantal diersoorten gezien die ik nog niet eerder heb gezien, bijvoorbeeld: miereneters, kea's, gundi's, een mega nijlkrokodil! en de grootste alligator snapping turtle die ik ooit heb gezien.

Wat wel grappig is, is dat wij soms meer letten op de verblijven en hoe ze gemaakt zijn, dan de dieren Big Grin

Verblijf van de Iguana's. Waren overigens niet de mooiste exemplaren.
Gecombineerd met kolenbranders.
[Image: P1030592.jpg]

Wij vonden de combinatie tijgerpython en wateragaam nogal apart, maar de dieren leken er geen problemen mee te hebben.
[Image: P1030611.jpg]

Ctenosaura bakeri
[Image: P1030612.jpg]

Let op de hand
[Image: P1030618.jpg]

Het Gundi verblijf
[Image: P1030566.jpg]

En een paar foto's van het gorilla verblijf. Zou Houthoff zoo design dit gemaakt hebben?

[Image: P1030628.jpg]

[Image: P1030632.jpg]

[Image: P1030634.jpg]
Reply
#2
Ziet er goed uit Yoni, ondanks de kleine minpuntjes is het wel de moeite waard om daar langs te gaan zo te zien. Het Gorilla verblijf lijkt inderdaad erg veel op het ontwerp van George, zou zo maar kunnen dat hij deze gemaakt heeft, wie weet haha...

Met vriendelijke groet,

Brian
Redactie Iguana Varia

Heb jij een leuke tekst, foto of wil jij een verhaal vertellen over onze geweldige hobby mail dan naar redactie@sdgl.org
Reply
#3
die kolenbranders zitten zo te zien veeeeel te droog. hebben op hun schild tieten, zo groot als eieren... komt voornamelijk door slechte voeding en veel te droog zitten.

die alligatorschildpad is wel zalig!

greetz rigor
1.1.0 iguana iguana rhinolpha
0.5.0 Chelonoidis carbonaria
3.2.1 testudo hermanni boettgeri
 
Reply
#4
@Rigor, hoe vaak zie je wel mooie gladde kolenbranders in dierentuinen? Zelfde met de sporenschildpadden. Daar zaten ook een aantal tussen met flinke bultvorming. Denk dat de meeste schildpadden in dierentuinen ook niet altijd daar al hebben gezeten. Opvang? Slechte start? Wie zal het zeggen.
Vind het wel jammer dat dit voor veel mensen wel een bepaald beeld van deze dieren vormt, terwijl ze er niet zo uit horen te zien.
Reply
#5
vaak zijn de dieren die bij dierentuinen komen inderdaad opvangdieren die een slecht verleden hebben gehad. Maar op de foto kun je al zien dat ze toch echt wel te droog zitten. Ik heb vaak het gevoel bij dierentuinen dat ze alles zouden doen voor hun primaten, olifanten, giraffen... maar dat de reptielen vaak 'de freakshow' zijn en er vaak erbarmelijk bij zitten.

Het is inderdaad jammer dat mensen vaak een dierentuin als stafmaat nemen...

greetz rigor
1.1.0 iguana iguana rhinolpha
0.5.0 Chelonoidis carbonaria
3.2.1 testudo hermanni boettgeri
 
Reply
#6
De iguana's en de kolenbranders zaten overigens in een ander deel dan de rest van de reptielen. Vond dit verblijf ook wel tegenvallen, was sowieso toe aan vernieuwing. Denk dat het een opvullertje was van een verblijf waar eerder andere dieren in hebben gezeten. De rest van de verblijven zagen er allemaal wel prima uit, maar inderdaad, de reptielen zijn vaak wel een beetje het onderschoven kindje.

Werd overigens wel heel treurig in het aquarium (apart park) Dat heeft dan een boel roodwangen/geelwangen/geelbuiken zitten in een vijver(tje) met een te lage waterstand en enorm vervuild water. Maarja als je dan kijkt naar de sanitaire voorzieningen in het park zelf... echt, doe er iets aan -__-
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)