Bouw kamer voor onze Rode Leguanen
Volgens mij zou ik nog wat nieuwe foto's plaatsen. Verlichting ga ik binnenkort weer aanpassen want het wordt te warm met deze dagen. Even een foto van 2012 welke ik zojuist tegen kwam.

[Image: Foto-IG6XLYKC-D.jpg]
Iguana I. Red 120 | Iguana I. Blue 210 (Axanthic) | Iguana I. Green 0:0:1 | Hydrosaurus Pustulatus 111
Reply
Foto's zijn altijd welkom!
Zijn er trouwens nog dingen geweest op de kamer waarvan je nu zoiets hebt van, hmm had ik dat misschien toch maar anders gedaan?
Reply
hoezo verlichting aanpassen ivm warmte, is het geen idee om een lagere wattage te gebruiken of mis je dan lichtopbrengst of om bepaalde lampen uit te zetten.
Ik las laatst van iemand die een terrarium buiten heeft dat hij uvb doorlatend glas gebruikte, misschien is dat wel een oplossing bij jou dan zou je dus alleen nog hoeven bij te verwarmen.
Ik vraag me wel af hoeveel UVB hij doorlaat en hoeveel straling er is in de winter

groet
Reply
@Yoni, Als ik het over zou kunnen doen zou ik de muren iets lichter van kleur maken en had ik de ramen meer beschermd tegen de nagels van zwangere leguanen.

@Leroy, Ik pas het aan omdat de kamer te warm wordt in de zomer en ik bij uitschakelen van lampen licht mis. Nu werk ik met 3x70 watt solar raptor en 8 ledlampen. in de winter kan ik er 80-100-160 watt bijhangen. Ik heb hier al een aansluiting voor welke ik met een connector zo aansluit. Nu is daar niets van zichtbaar.

Het gebruik van uv doorlatend glas is mij sinds de eerste productie bekend aangezien dit breed is gepubliceerd door mijn werkgever die tevens producent is.
Vandaag de dag wordt het ook veel toegepast bij zonnepanelen. Het wordt (nog) niet geproduceerd voor dubbel glas zover ik weet. Enkele donateurs die bij mij over de vloer komen hebben de praktijktesten al kunnen zien aangezien ik hier een voorbeeld heb staan (verkregen via mijn werk, dank aan Fleur O.) Misschien dat ik hier nog eens een keer een aparte topic over open. btw productnaam is CLARYL.

[Image: Claryl-1.gif]
Iguana I. Red 120 | Iguana I. Blue 210 (Axanthic) | Iguana I. Green 0:0:1 | Hydrosaurus Pustulatus 111
Reply
(29-07-2013, 12:10 PM)Yoni van Uden Wrote: Foto's zijn altijd welkom!

[Image: Foto-TEOSQKPP-D.jpg]

[Image: Foto-SR6FR4SB-D.jpg]

[Image: Foto-TGIKGOFA-D.jpg]

[Image: Foto-GQI4XOAE-D.jpg]
Iguana I. Red 120 | Iguana I. Blue 210 (Axanthic) | Iguana I. Green 0:0:1 | Hydrosaurus Pustulatus 111
Reply
Leuke foto's Roland......super..!!
Wat een mooie beesten.......
Rustig aan,

Groetjes Gossé.
Reply
Wat een reus die je op je arm hebt.
Hele mooie dieren!:duim:
Reply
Toppie, en wat zijn ze toch mooi rood zeg!
Zal wel een lekker gewichtje zijn zo op je arm, hoeveel weegt ie?
Reply
Prachtige foto's Roland, blijven schitterende dieren die je daar hebt zitten.
Lekker hé zo'n 6 kilo zware leguaan op je arm, zal wel vermoeide armen krijgen na een tijdje hahah..

Over het UV doorlatende glas: is het nou zo dat het glas dan 100% UV doorlaat of maar een deel. En is dit wel een beetje te betalen voor de gewone consument of moet je dan echt je portemonnee trekken? Anders zijn leguanenterrariums/verblijven bouwen tegen de buitenruit aan een groot voordeel in de zomermaanden, helemaal als je de tuin/raam op het zuiden hebt zitten. Ben eigenlijk wel heel benieuwd naar meer informatie over dit glas.
Met vriendelijke groet,

Brian
Redactie Iguana Varia

Heb jij een leuke tekst, foto of wil jij een verhaal vertellen over onze geweldige hobby mail dan naar redactie@sdgl.org
Reply
Geweldig die foto met jou en Max!, zo zie je pas echt hoe machtig mooi hij is. Hopelijk mag ik hem en al het anders moois dan ook binnenkort bezichtigen :woot:
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)