hallo
#11
Dank je!

heb er al heel wat van opgestoken, ben nog vooral aan het lezen, geweldige info en kundig advies!

CHAPEAU! Wink
Reply
#12
Kloenk Confusedhock:

Zeker een heel mooi beestje!!
Reply
#13
Dank je (kloenk, hehehehhehe),

Maar zo was hij/zij niet toen ik hem/haar uit de winkel haalde. Zag er slecht uit en eigenlijk heb ik Rex meegenomen omdat ik het niet aan kon zien Cry
Het terra was vuil, bijna geen water en al helemáál niet schoon(!), fout voer (ijsbergsla en tomaat hoofdzakelijk).

Dus na flink heen en weer zeuren heb ik Rex meegekregen voor weinig. Had een beetje vaak de naam Dierenbescherming laten vallen. Men wist bij die winkel dat ik (van) reptielen hield dus het ging vrij gemakkelijk.

De eerste 2 weken met rust gelaten en gekeken wat ie het lekkerste vind en vooral wat er MIS was met Rex. Uitgedroogd, ondergewicht en tjonge wat had het draakje een honger!!!
Zoals je kunt zien is het allemaal goed gekomen en, ik zweer het je, Rex is de meest verwende leguaan van Nederland! Zéker wat voer, verzorging en aandacht betreft!

Ik had al een half jaartje geen beestje meer in huis en ging eigenlijk zomaar naar de dierenwinkel en, ja,...dat vertel ik net :lol:

Anyway, ik ben er héél erg gek mee en andersom werkt het ook goed. Ik moet er wel bij zeggen dat ik heel blij ben dat ik al reptielen (hagedissen, slangen en spinnen) had en bekend was met de verzorging. Wel heeft het me 3 weken gekost om wegwijs te worden in de wereld van "leguanenvoedsel" maar dat heb ik ook onder de knie Wink

Het tam maken kost geen moeite, rex is zelf (nu al sinds sept. jl) behoorlijk op me gesteld en is graag bij me in de buurt. Misschien komt dat omdat ik van mezelf al rustig ben bij reptielen. Ik kon rex na een maand aaien en in dezelfde week klom hij al in zijn uppie naar mijn schouder. dan loop ik door huis om hem alles (veilig) te laten zien want hij is heel nieuwsgierig en zelfverzekerd. Zolang ik in de buurt ben, durft ie wel als ie ff ergens heen loopt en hij/zij ziet me niet??...PANIEK! Dan komt ie direct weer terug en klimt ie via mijn broek weer omhoog.

FRIENDS 4 LIFE!
Reply
#14
Tjeetje wat een verhaal! Nou Rex boft maar met zo'n goed baasje die hem met liefde verzorgt Big Grin
Reply
#15
zeker weten! Verdienen ze toch ook? Wink

dubbel en dwars :!:
Reply
#16
Daar heb je gelijk in! Het zijn echt geweldige monsters hehehe :lol:
Reply
#17
je dier ziet er goed uit Confusedhock:
We hebben trouwens een hele handige zoekfunctie Idea Wink
https://sdgl.org/forum/search.php
Tessoro  en Bimbo (iguana iguana rhinolopha)
een hond, Philos (X border collie / friese stabij)
http://drakieonline.haaralbums.nl/
Reply
#18
hééééé, da's handig, thanks :lol:
Reply
#19
van harte welkom hier en wat een mooi groen beestje,
vertel eens iets over zijn huisvesting en nog meer foto's welkom :lol:
Reply
#20
heee iedereen,
okee, hier dan een paar foto's: een half uurtje geleden gemaakt! wel weer klikken geblazen Wink

http://farm3.static.flickr.com/2089/2112...c8.jpg?v=0
http://farm3.static.flickr.com/2232/2112...e8.jpg?v=0

http://farm3.static.flickr.com/2087/2112...42.jpg?v=0
(ik zal eens uitzoeken hoe ik hier plaatjes krijg......)

HUISVESTING: Een tochtvrij vertimmerd, 3 kwart gesloten knaagdierenkooi (die er nooit in hebben gezeten). 1x 100 watt full-spectrumlamp en een 60 watt voor de lagere delen, omdat de voorkant (overdag) open is. Ruime waterbak aanwezig. ( Rex woont hier pas 2 dagen!)
AFMETINGEN CA.: LXBXH=80x80x120 (lengte rex: <60 cm.)

nacht: 1X 75 WATT INFRAROOD en 1x 60 watt "night-glo" .

Mijn draakje voelt zich er okee en is steeds meer gerustgesteld als ik vaak kom kijken en aaien en lekkere dingen geef Wink En zo te zien is alles okee met Rex. 8)

Ook gaat hij/zij iedere dag in een handwarm bad. Ik kan dat van harte aan bevelen, zeker als je leguaan van water houdt maar dat is met veel geduld ook te leren. Mijn Rex vind het helemaal geweldig en vooral bij het vervellen heeft ie er veel plezier(GEMAK) van.

Ondanks de "verhuizing" lijkt Rex geen last te hebben van stress en is hetzelfde in aard en gedrag gebleven, ik merrrrk e niets van en hou het echt wel goed in de gaten.

Groetjes, Jan[/url]
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)