Misbruik van Vertalers
#1
Beste vertalers,

Graag zou ik jullie kunde willen misbruiken voor 2 organisaties, namelijk de SDGL en de European Studbook Foundation.

Ik heb een artikel in het Nederlands wat op beide sites geplaatst gaat worden. Maar je voelt hem al aankomen.....in het Nederlands en Engels. Is er iemand bereid om het onderstaande stuk te vertalen?
Alvast dank namens de ESF, SDGL en de Ctenosaura melanosterna waar het om gaat!!

Groet,

EvertDe Stichting Doelgroep Groene Leguanen www.sdgl.org ontving vanuit het Bakeri breed and research Center op Utila, en van diverse wetenschappers uit de Verenigde Staten informatie dat de polulaties Ctenosaura melanosterna in het wild wel eens kritiek zou kunnen zijn. Geschat werd dat dat er tussen de 200 en 2500 C. Melanosterna er in het wild nog maar zouden zijn.

Een nader populatie onderzoek was noodzakelijk en deze heeft inmiddels plaatsgevonden op het eiland Cayos Cochinos. Dit onderzoek vond werd geleid door Dr. Chad Montgomery werkzaam zijnde voor de Universiteit van Wisconsin La Crosse. Op zijn vroegst zullen de resultaten van dit onderzoek gemeld worden tijdens de Iguana Specialist Group Annual Meeting, welke op 03 t/m 08 Januari wordt gehouden op Utila te Honduras.

Tevens heeft men onder leiding van Stesha Pasachnik, Student Ecology and Evolutionary Biology van de The University of Tennessee DNA samples verzamelt. Aan de hand van deze samples melde men dat er kenmerkende verschillen zijn aangetroffen tussen de diverse populaties. Het is echter nog te vroeg om over sub-species te spreken. Meer onderzoek is daarvoor nodig. In ieder geval is het advies momenteel geen nakweekdieren in het wild te uit te zetten in gebieden waar zij van oorsprong niet vandaan komen. Mogelijk dat er op de ISG annual meeting in Januari 2008 daar ook meer duidelijk over gaat worden. Een management strategy moet nog worden opgesteld.

De destbetreffende onderzoekers zijn zeer geinteresseerd in de Nederlandse
kweek. Dit heeft te maken met het feit dat er over de wereld in
gevangenschap vrijwel geen dieren/bloedlijnen voorhanden zijn. Er zal ook worden bekeken of er een samenwerking in deze noodzakelijk en wenselijk is tussen de ESF, SDGL en de onderzoekers welke aangesloten zijn bij de IUCN,
The World Conservation Union, Iguana Specialist Group www.iucn-isg.org

Vanuit de European Studbook Foundation en de Stichting Doelgroep Groene Leguanen zullen Evert Henningheim en Rene Gaal op de Iguana Specialist Group Meeting, Utila Honduras, welke gehouden gaat worden van 03 tot en met 08 Januari 2008 aldaar aanwezig zijn en overleg plegen over mogelijke samenwerkingsverbanden en de opzet van een assuarance colony Ctenosaura melanosterna
Reply
#2
Yup, zal me er wel aanzetten....wel pas in het weekend terug wat vrije tijd.
Is dit dringend, of net als de rest niet zo?
Reply
#3
Nee hoor niet dringend. Het is allang mooi dat het stuk vertaald gaat worden. En jullie zijn daar beter in dan ik. Als het vertaald is wordt het geplaatst op de SDGL site en die van de ESF.

Alvast bedankt!!
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)