Stichting Doelgroep Groene Leguanen | Forum (Registreren is niet meer mogelijk)
Krokodil die WOII overleefde dood - Printable Version

+- Stichting Doelgroep Groene Leguanen | Forum (Registreren is niet meer mogelijk) (https://sdgl.org/forum)
+-- Forum: Algemene subfora (NL) (https://sdgl.org/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Nieuws uit de media (https://sdgl.org/forum/forumdisplay.php?fid=88)
+--- Thread: Krokodil die WOII overleefde dood (/showthread.php?tid=3916)Krokodil die WOII overleefde dood - Yoni van Uden - 22-07-2014

Bron

De oudste krokodil van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is dood. Hoe oud ze precies is geworden is niet bekend, maar de dierentuin schat dat het dier zo'n 85 jaar oud was.

De spitssnuitkrokodil Matata kwam in 1933 naar Blijdorp samen met het mannetje Hakuna. Omdat ze toen al volgroeid waren, was het lastig vast te stellen hoe oud de krokodillen waren.

Bombardement
Matata woonde een tijd in de oude diergaarde in het centrum van Rotterdam. Ze overleefde met Hakuna als een van de weinige dieren het bombardement van 1940. Daarna gingen ze naar de nieuwe dierentuin.

Lang werd aangenomen dat Matata en Hakuna van dezelfde soort waren. Onlangs bleek echter uit DNA-onderzoek dat het vrouwtje uit West-Afrika komt en het mannetje uit Centraal-Afrika.

Oudste ter wereld
Matata en Hakuna hebben nooit nakomelingen gekregen. Volgens de diergaarde zijn er wel pogingen gedaan, maar is dat nooit gelukt. Het vermoeden bestaat dat het bassin te klein was voor een goede paring.

Volgens directeur Marc Damen van de dierentuin ging het al een tijdje niet goed met Matata. Ze is zaterdag van ouderdom gestorven. Het mannetje Hakuna blijft achter en is volgens Blijdorp daarmee de oudste krokodil ter wereld in een dierentuin.

[Image: 677927.jpg]


RE: Krokodil die WOII overleefde dood - thilde - 22-07-2014

woww wat een leeftijdIdea


RE: Krokodil die WOII overleefde dood - Eddy - 26-07-2014

Dit zijn toch ook echt wel de ultieme "survival" oerdieren.