Al zes weken niet gegeten (Nierfalen)
#1
Onze dame heeft al 6 weken niet gegeten. Af en toe een stukje sinaasappel en een paar korreltjes kant en klaar voedsel. In feb. mrt heeft ze altijd een periode van eiervorming, die niet bevrucht worden want ze zit alleen. Ze is 14 jaar en hebben haar bijna even lang. Je ziet ze magerder worden en bij het klimmen zie je dat ze er steeds meer moeite mee heeft. Ze ligt ook bijna heel de dag op de grond. De bak is 150x150x70 cm. De lampen staan bovenop een rooster. In ben aan het freubelen geweest maar de lamp lager hangen lukt niet. Vorige week zijn we bij een gespecialiseerde dierenarts geweest. Want haar tenen trilden als parkinson. kalkgebrek, dat weet ik al. Omdat ze niet eet dus. Bij de dierenarts kreeg ze een spuit met vit. en kalk. We kregen speciaal kattenvoer mee om haar te dwangvoeren. das'niet gemakkelijk. 3 spuiten van 10 ml per dag. We moesten dit een week proberen. Geen resultaat dan weer maar terug. En het laatste gaat weer gebeuren denk ik. Want morgen is het een week geleden. Haar tenen trillen nog en wil haar eigen voer (vers groen en fruit) niet eten. Ze wil wel heel graag geaaid worden. maar niet al ze weer net in haar bak zit, want dan is ze nog een beetje boos. En ze is nog snel als ze wil bijten. haar ontlasting is onderzocht en daar was niets mis mee. De staartaanzet is ook nog mooi dik.

Bij wie komt dit bekend voor?
Als je mensen leert kennen ga je van dieren houden.
Reply
#2
ze moet echt calcium hebben , als de teentjes trillen, probeer ook eens harrison birdfood, dit is eigenlijk voor jonge vogels maar voor je gaantje ook heel geschikt Idea Wink
warmte is ook heel belangrijk voor de spijsvertering. Misschien een warmte mat Idea :?:
Ik heb een vorige leguaan met een sonde moeten voeden, at ook niet maar had wel eieren en ook calcium tekort. :x Wink
Tessoro  en Bimbo (iguana iguana rhinolopha)
een hond, Philos (X border collie / friese stabij)
http://drakieonline.haaralbums.nl/
Reply
#3
Niet alleen Calcium, maar natuurlijk ook een goede UVB lamp, anders heeft calcium toedienen nog absoluut geen zin!
En geen vit. D3 in de vorm van druppeltjes toedienen ipv. een goede UVB lamp, want dat zet ook maar weinig tot geen zoden aan de dijk.
Reply
#4
oei dat klinkt niet goed. hoop dat het betert hoor. sterkte en veel beterschap gewenst. groeten 8) 8)
[Image: Mirza2katootjetekst.jpg]
Reply
#5
Dank je voor de tips. Ik ben na wat knutselen vanavond er toch in geslaagd om een lamp lager in de bak te hangen, op dezelfde afstand als de lampen boven zijn vaste tak. vanavond geen kattevoer gegeven, willen morgen even aankijken. Iggy wel eruit gehaald, zonder handschoenen en er een tijdje mee op schoot gezeten. Af en toe ging dat bekje toch weer open. Maar over het algemeen ging het toch wel goed, aaien is altijd goed. Daarna weer voorzichtig op de tak gezeten om zo toch wat warmer te worden. Heeft vanavond 2 stukje sinaasappel gepakt uit haar eigen etensbakje. Zat ook weer enthousiast te knikken. Trillen is er nog wel maar niet continu. Hopelijk gaat het weer de goede kant op. morgen even afwachten en dan toch maar even bellen met dierenkliniek.

gr. Frank
Als je mensen leert kennen ga je van dieren houden.
Reply
#6
Ik hoop dat het zal doorzetten, ga heel,hard voor je duimen Idea Wink
Tessoro  en Bimbo (iguana iguana rhinolopha)
een hond, Philos (X border collie / friese stabij)
http://drakieonline.haaralbums.nl/
Reply
#7
hier word er ook geduimd groeten 8) 8)
[Image: Mirza2katootjetekst.jpg]
Reply
#8
We zijn inmiddels 2x naar de dierenarts geweest in Waalwijk. De 2e maal is een rontgenfoto genomen en bleek dat zijn botten toch niet goed ontwikkeld waren. De spijsvertering liep ook niet goed, die moest eerst aangepakt worden, druppels ( prepulsid 0,3 ml iedere dag) en pillen (modarin 2 mg. om de dag, 5 stuks). De medicijnen hadden we vanaf vorige week dinsdag en zijn nu op. Ze produceert nu weer redelijke vaste ontlasting en stinkt ook veel minder dan voorheen. Dat kwam omdat alle ontlasting er niet uit kwam. Op de foto bleek ook dat de rechterachterpoot uit de kom was. Maar eerst moest het ene en dan het andere. We moeten het nu even aanzien voordat de poot gezet mag worden. Eerst aansterken. Ze zit op advies van de dierenarts op houtkrullen. Ze eet stukken beter en is bij het hanteren weer een stuk sterker.

Wel een groot vraagteken ????? Hoe kan het dat er toch een kalk tekort is terwijl we lactaat toevoegen en dan nog extra kalk (amrepkal) volgens de adviezen van de dierenarts. Hoe doen jullie dat en hoeveel dan ???

vrgr. Frank.

PS Als het zo vordert gaan we volgende week dinsdag 26 sept. weer naar Waalwijk. pinpas mee, al is dat niet het belangrijkste.
Als je mensen leert kennen ga je van dieren houden.
Reply
#9
ik heb het onderwerp even gesplitst en de rest bij het juiste onderwerp gezet (uvb & verlichting) Idea Wink
Tessoro  en Bimbo (iguana iguana rhinolopha)
een hond, Philos (X border collie / friese stabij)
http://drakieonline.haaralbums.nl/
Reply
#10
Vandaag weer naar Waalwijk geweest. Iggy wilde nog steeds niet zijn tak op. Ze eet wel, is vriendelijk, lief en wil alleen maar geaaid worden. Volgens de dierenarts zou een leguaan op 3 poten ook de tak in klimmen. Nu is het de vraag of het zijn achterpoot is of dat er iets in zijn ruggegraat (zenuwen) is. Dat wil men even aanzien. Want een poot zetten, als het wat anders is? Iggy is nu opgenomen ter observatie. Wel raar om thuis te komen en een lege bak te zien. Ik wordt morgen gebeld door de dierenarts. Heb gemengde gevoelens, wil het beestje absoluut nog niet kwijt !! cry Maar Iggy mag ook niet constant pijn hebben. Laten we hopen dat het morgen meevalt.

gr. Frank
Als je mensen leert kennen ga je van dieren houden.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)