Grijpstaartskink geboren in dierenpark Amersfoort
#1
Bron: http://www.dierenparkamersfoort.nl/2016/02/09/20159/

Eerste grijpstaartskink geboren

Geplaatst op 9 februari 2016 om 10:15

Wij zijn blij met de geboorte van een grijpstaartskink. ‘‘ ‘s Morgens ontdekte ik opeens zes grijpstaartskinken in plaats van vijf’’, vertelt dierverzorger Paul Rodewijk. Het is de eerste keer dat er een grijpstaartskink is geboren in onze dierentuin.

De dierverzorgers hadden al een vermoeden dat het vrouwtje drachtig was. ‘‘Zij werd steeds dikker en begon zich agressiever te gedragen’’, vertelt dierverzorger Paul Rodewijk. ‘’Wij hoopten dus stiekem al op een eerste jonge grijpstaartskink in ons park. Het jaar begint voor mij dus wel met een prachtig hoogtepunt.’’ Zo’n vijf jaar geleden kwamen de eerste grijpstaartskinken in de dierentuin te wonen.

‘‘De geboorte van het jonge reptiel is erg bijzonder, want deze dieren zijn levendbarend,’’ vertelt de dierverzorger. ‘’De meeste reptielen leggen eieren, maar bij de grijpstaartskink blijft het ei in de moeder. Bij de bevalling breekt het ei open en komt er een levend jong uit.’’ Grijpstaartskinken zijn zo’n acht maanden drachtig en het jong is dan ook al half zo groot als de ouders wanneer het ter wereld komt. De jonge grijpstaartskink heeft al de eerste stapjes buiten het geboortehol gezet en is te zien in het Honderdduizend Dierenhuis.

[Image: Jong-768x543.jpg]
Reply
#2
had het al gehoord maar wat een leuk nieuws Idea 4 13 4
Tessoro  en Bimbo (iguana iguana rhinolopha)
een hond, Philos (X border collie / friese stabij)
http://drakieonline.haaralbums.nl/
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)