SDGL brokken
#1
DK Zoological – SDGL Brokken

Naar aanleiding van het Symposium 2011 te Blijdorp waar we met alle aanwezigen en dr. Marja Kik in gesprek raakten over kattenbrokken en Nutribird zijn we gaan kijken naar een beter alternatief.
In eerste instantie kwamen we met een mix van Marion Zoological.
Daar deze brok niet meer in via onze groothandel geïmporteerd kon worden, zijn er inspanningen geweest om een nieuwe brok te ontwikkelen. Deze brok is inmiddels uitvoerig getest bij dierentuinen en eigen dieren.

De brok is uitermate geschikt voor bladetende dieren. Hij is speciaal ontwikkeld om te voorzien in alle belangrijke voedingsstoffen, naast groenten, fruit en bladeren.
Het bevat gestabiliseerde vitamine C, waardoor de houdbaarheid aanzienlijk langer is.
De brokken bevatten geen tarwegluten, waardoor ongewenste allergieën worden voorkomen.
De ingrediënten zijn vrij van genetisch gemodificeerde organismen (GMO)

Het formaat van de brok: 25 x 15 x 5 mm

Voedingsadvies:
De geweekte brokken worden over het algemeen makkelijk opgenomen. Weinig dieren wennen moeizaam aan dit voedingssupplement. Bij de start zullen de dieren meer brokken tot zich nemen. Echter neemt dit af naar gelang de behoefte van het dier. De dieren kunnen zich niet aan deze brokken overeten. Een grof gemiddelde ligt tussen de 5 en 10 brokken per kilogram dier per dag. Het vers dieet zal enigszins terug lopen door de hoge vezel inname. Tevens zijn deze brokken hoog in plantaardige proteïne. Calciumlactaat dient eveneens als supplement toegevoegd te worden in een verhouding van 0.5 gram calciumlactaat per kilogram lichaamsgewicht per dag.

Tip* geef overdag groenvoer en later op de dag pas een hoeveelheid brokken. Aangezien de meeste dieren een voorkeur hebben voor brok bestaat de kans dat ze weinig tot geen groenvoer nemen doordat ze dan al vol zitten.

Weken van de brokken:
Neem de gewenste hoeveelheid brokken in een bakje en zet deze voor 2 minuten onder lauw water en giet deze dan weer af. Laat de brokken vervolgens 1 uur wellen en men kan ze voeren. Indien je ze te lang laat weken in het water zullen ze zachter worden en ook sneller uit elkaar vallen. Na het wellen kan je ze ook klein breken voor de jongere dieren.

Bestellen van de SDGL-brok:
De brokken kunnen besteld worden via Roland Lingen: ledenadm@sdgl.org

Roland verzorgd de levering van de SDGL brokken namens de Stichting Doelgroep Groene Leguanen. De opbrengst (minus onkosten) van de brokken gaat naar de stichting. Door de brokken te bestellen steun je dus de diverse projecten waar SDGL zich mee bezig houdt.

Geef in je bestelling de hoeveelheid door en waar het pakketje naar toe gezonden moet worden, dit i.v.m de verzendkosten. Verzendingen binnen de rest van Europa in overleg, i.v.m hogere verzendkosten. Er wordt dan gekeken naar hoe het maximale uit de verzending te halen valt.

Meer informatie:
Voor meer informatie zoals een analyse, ingrediënten en een prijslijst: Klik hier voor de pagina op de SDGL website

Gebruikerservaringen:
In dit topic kan je je ervaringen delen met je mede forumgebruikers. Ook kun je hier de ervaringen van anderen lezen. (noot: de eerste pagina's in dit topic zijn ervaringen van de "oude" SDGL brokkenmix)Deze video is mogelijk gemaakt door Mathijs Dekker (forumnaam: plantje)
Iguana I. Red 120 | Iguana I. Blue 210 (Axanthic) | Iguana I. Green 0:0:1 | Hydrosaurus Pustulatus 111
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)